Når Olympiske Leker blir et B-mesterskap, hvor man ekskluderer de beste løperne, er medaljene Norge tar null verdt.

norge

Beste måten å gjøre medaljesankingen til Norge, Sverige, USA, Finland og Tyskland enklere, er å påstå at de desidert beste utøverne er dopet eller at alle russiske utøvere er underlagt et statsstyrt dopingregime. Dette til tross for at ingen av de ekskluderte russiske topputøverne har avlagt positiv dopingtest. Samtlige av de beste russiske utøverne er til og med frikjent i den høyeste rettsinstans for idretten CAS.

Norge klarte for mennene å sikre gull, sølv og bronsje på 3 mila, men jeg klarer ikke å se gleden over denne medaljehamstringen. I Russland har vi feks, Langrennsløperne Aleksandr Legkov, Maxim Vylegzjanin og Sergej Ustjugov, som er blitt anklaget for doping, men ikke noen prøver, eller andre bevis støtter denne teorien. Norges medaljer er ikke fortjent i denne sammenheng, da man har utestengt utøvere som kunne kjempet om disse medaljene. Så påstanden om at OL har blitt et B-mesterskap, er riktig.

Et samlet Europa og USA har benyttet utenrikspolitisk uenighet mot Russland som nasjon, med å straffe hardtarbeidene russiske idrettsprofiler, med per dags dato oppdiktede påstander om Statsorganisert dopingprogram og med dopede utøvere, tross ingen bevis på påstandene. Når de samme russiske utøverne i tillegg frikjennes i CAS, velger IOC å se bort fra frikjennelsen, med å ikke la disse utøverne få konkurrere i OL.

Skal man i tillegg se komikken med IOC som ekskluderer de beste russiske utøverne fra OL, for at den sykelige Astmanasjonen Norge, lettere kan sikre seg flere medaljer. Ikke bare er de russiske utøverne blitt ofret for politisk tilhørighet, tross at hele Europa burde være evig takknemlig for at våre venner i øst, sørget for at hele Europa ikke snakker tysk, med sin kamp mot Tyskland under andre verdenskrig. Nå har IOC heldigvis ingen motforestillinger med å la Nord Korea få benytte OL som en slags propagandaidrettslek, hvor dette landet som i likhet med USA, Kina og en del av disse arabiske sharialandene, driver et lystbetont brudd på menneskerettigheter hvor tortur, dødsstraff og andre straffesanksjoner benyttes for å tilfredsstille landets ledere. Dette støtter Norge og dette støtter IOC.

USA har som vanlig klart å stå for bevisføring, med såkalte uavhengige rapporter og i dette tilfellet  McLarenrapporten. Media har brukt denne rapporten som en slags fasit på de påstandene som mer ser ut som et bestilingsverk enn en rapport. Troverdigheten på  McLaren-rapporten, har omtrent like mye bevis, slik USA klarte å legge frem uavhengige bevis på at Saddam Hussein hadde et arsenal av kjemiske våpen, hvor de klarte å få tillatelse fra de Europeiske ledere om invasjon av Irak.

Hva med våre sunne friske skiløpere? Når jeg vokste opp, var det vanlig at det var 1 eller 2 som hadde astma på skolen. De med diagnosen ble som oftest sett på som sykelig og hadde en del problemer med å være med i fysiske aktiviteter, som gym og turer i skog og mark. I dag må jeg virkelig ta tilbake den påstanden, da det faktisk er vår tids nye supermennesker som ligger timevis i astmainnhaltaorpustemaskiner og kommer ut fra spesialbygde astmabusser som en nyoppladet superhelt og med supermuskler og superkondisjon danker ut angivelig dopede russere. En kan vel trygt si at dersom en annen nasjon enn Norge klarer å vinne et stakkars skigull, så må disse nasjonene ha løpere som doper seg.

Nei dette OL- i Sør Korea gidder jeg ikke kaste bort et sekund på å se, da det er like stor interesse som et såkalt lokalt amatørskirenn eller konkurranse, hvor de store trekkplastrene er ekskludert. Ser man på interessen for OL så har man i tillegg klart å utestenge sikre publikummangneter. IOC burde kanskje åpne opp for at de aldrene gigantene som har vært et sikkert trekkplaster for lekene i 3-4 siste OL, burde vært sikret noe man kunne kalles æresplass. Feks Ole Einar Bjørndalen, Petter Nortug og ikke minst alle de resterende landene, som har vært med å gjøre vinterlekene til noe spesielt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s