I Norge kjøper vi barnevaksiner fra vaksineprodusenter som er dømt for omfattende forskningsjuks og grov korrupsjon.

kMeuh9ggbyxBUdrvpp1DtwszJOE9yO0tS_HnRfUk1tQg

Forbrytelser er tydeligvis lønnsomt og at norske skattekroner skal subsidiere multinasjonale selskaper som flere ganger er dømt for omfattende juks med medisinsk forskning og grov korrupsjon, bør frem i offentligheten. Hvordan kan politikere som bevilger penger til innkjøp av vaksiner fra de to største vaksineprodusentene Merck & Co og GlaxoSmithKline, tillate eller ha tillit til forskning og avtaler som blir gitt disse to selskapene? Hvordan har disse selskapene sammen med sine datterselskap, klart å bli de største vaksineleverandører til det norske barnevaksinasjonsprogrammet og EU, samt USA. For ikke å glemme GAVI-Stiftelsen, som Norge støtter med totalt 6,25 milliarder kroner i perioden 2016-2020. (1) Tidligere politiker Dagfinn Høybråten var en av våre politikere som tok klart avstand fra korrupsjon frem til han ble styreleder i Gavi-alliansen 2011. (2) Siden har det vært stille fra Høybråten. (3)

Vi har en Legeforening, Folkehelseinstitutt, Helsemyndighet, Helseminister, Regjering og Storting, som tydelig aksepterer at vi i Norge kjøper vaksiner til barnevaksinasjonsprogrammet, pandemilager, influensavaksiner og inngår milliard-avtaler om vaksineleveranser til Utviklingsland. Den norske stat bruker flere milliarder skattekroner per.år på kontrakter med disse vaksineprodusentene som har kontroll på forskningen som omfatter vaksiner, virkning, sikkerhet og gevinst på massevaksinasjoner. Folkehelseinstituttet benytter selv den forskning som produsentene leverer, hvor de kaller det for uavhengig forskning. Tross for at disse vaksineleverandørene er dømt til å betale flere milliarder dollar i erstatninger og fengselsstraffer for ledere i selskapene.

Hva har så Merck &Co gjort for noe galt, og er det så farlig det de gjorde?

Går man tilbake til 2005, finner man den mest alvorlige trenden i dette selskapets historie. Bruken av Ghostwriters for å produsere forskningsartikler i kjente tidsskrift. Ghostwriters var enten oppdiktede forskere eller forskere som aldri har bidratt i studiet. Vioxx-medisinen ble sett på som en revolusjon innen behandling av reumatiske lidelser og Merck kunne med hjelp av de forfalskede Vioxx-studiene, påvirke leger og medier til å markedsfører den trygge og effektive reumatikermedisinen Vioxx. (4) Merck& Co, nøyaktig samme selskap som det norske fagmiljøet for innkjøp av vaksiner og politiske beslutningstagere baserer sin forskning på, hadde manipulert studier og manipulert legestanden og politiske beslutningstagere. Dessverre tok det noen år før det omfattende jukset ble avslørt og vaksineprodusenten som Folkehelseinstituttet, Storting og regjeringen samarbeider med, hadde klart å sende opp mot 100 000 amerikanere, anslagsvis 100 000 europeere og anslagsvis 400 nordmenn til de evige jaktmarker, for ikke å glemme flere hundre tusen som ble invalidisert med lammelser og andre komplikasjoner. (5) Skal man i tillegg se humoren i dette, så ønsker en del journalister, kommuneoverleger og en håndfull politikere og tvangsvaksinere den norske befolkningen med MMR-vaksinen fra akkurat produsenten Merck & Co. (6)

Hvordan skal vi skattebetalere ta politikere, leger og forskere seriøst?

Når Arbeiderpartiet nå har valgt å bruke ordet tvangsvaksinering i sitt partiprogram, og Høyre, Fremskrittspartiet sammen med Venstre og Kristelig Folkeparti har stemt bort retten til at begge foreldre må samtykke for at barn skal vaksineres. For en vanlig person, ser det ut som politikerne støtter selskaper med omfattende forskningsjuks, som har medført dødsfall og invalidiserende sykdom for flere hundre tusen mennesker. De samme politikerne støtter de samme vaksineprodusentene som med hjelp av bestikkelser til forskere og politikere verden over for å få sine egenproduserte vaksiner inn i de nasjonale barnevaksinasjonsprogrammene. (7) (8)

GlaxoSmithKline har på samme måte benyttet forfalskning og manipulering av forskningsmaterialer i studier publisert i de mest seriøse medisinske tidsskrift. Dette selskapet sammen med Merck & Co har den samme påvirkning på politikere og forskere i Norge for å fremme sine vaksiner inn i det norske vaksineprogrammet. Her har Norge med Regjering og det norske oljefondet et etisk dilemma. Norge har en stor aksjemajoritet i GlaxoSmithKline og har store eierinteresser. I 2008 hadde Oljefondet, aksjer for 8,6 milliarder kroner i GSK og gir med dette et signal om at norske politikere støtter korrupsjon og manipulert forskning. (9)

Legemiddelfirmaet Glaxosmithkline (GSK) ble i 2012 bøtelagt for svindel etter feilmerking av antidepressiva. Forliket er det største av sitt slag innen det amerikanske helsevesenet.

GSK ble bøtelagt for å ha feilmerket de antidepressive medikamentene Paxil og Wellbutrin. Legemidlene, blant annet til behandling av barn og unge, var ikke godkjent av amerikanske myndigheter.

Legemiddelfirmaet erklærte seg skyldig og innrømmet i tillegg å ha holdt tilbake informasjon og kommet med uberettigede påstander om sikkerheten ved bruk av diabetesmedisinen Avandia.

GSK fikk tre bøter på til sammen tre milliarder dollar, nesten 18 milliarder kroner. (10)

I 2014, ble GSK dømt I Kina, for å ha brukt nærmere 30 milliarder kroner på å bestikke leger, embetsfolk, organisasjoner og sykehus, noe som skal ha bidratt til å drive prisene opp. En kjent fremgangsmåte for GSK. Flere av GSK representanter ble dømt til lengre fengselstraffer og GSK måtte betale 3,1 milliarder kroner. (11)

I tillegg til å bestikke de riktige personene med ikke mindre enn 30 milliarder kroner så tilbyr de leger som skriver ut deres resepter, prostituerte og penger. Og når selskapet i tillegg sørger for ekstragoder til politikere hvor prostituerte og penger sørger for velvilje, kan det også gi forståelse hvordan overkåte politikere i Norge, ikke har noen skrupler med å inngå lukerative avtaler med GlaxoSmithKline. (12)

I 2014 ble GSK også beskyldt for korrupsjon i Syria. (13)

2004 ble GSK etterforsket for omfattende korrupsjon sammen med 4400 italienske leger. (14)

GSK er også tatt for korrupsjon i Irak og Polen. Søker man videre på GSK så finnes det både i Østerike, Tyskland og de fleste steder i Verden med samme tema. (15)

Som vanlig person så lyser det gjennom at man skal være bra hjernedød, for å benekte at dette ikke foregår i Norge også. Man skal i tillegg være bra blåøyd, hvis man i det hele tatt tror at to av verdens største legemiddelselskap ønsker at mennesker skal være friske. derfor er det like greit å avslutte denne artikkelen med de ordene tidligere Helseminister Dagfinn Høybråten sa til NRK, den gang han var klar på skillet mellom korrupsjon og ikke korrupsjon.

— Slike pengeoverføringer har ett navn, og det er korrupsjon, sier KrF-leder og tidligere helseminister Dagfinn Høybråten til NRK.

Han har nå bedt helseministeren om å engasjere seg i saken.

— At det er usunne koblinger mellom legemiddelindustrien og leger i Norge er ingen hemmelighet. Men denne saken er så spesiell at det ikke kan kalles vanlig praksis, sier han. (16)

 

 

 1. https://www.abcnyheter.no/nyheter/2015/01/27/216604/norge-gir-flere-vaksinemilliarder
 2. https://www.aftenposten.no/norge/i/gwEq5/Hoybraten-griper-inn-i-legestrid
 3. https://no.wikipedia.org/wiki/GAVI-stiftelsen
 4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2323047/
 5. https://www.aftenposten.no/norge/i/gEJp9/Tror-400-i-Norge-er-dode-av-Vioxx
 6. https://www.nrk.no/ostlandssendingen/smittevernoverlege_-_-vaksinepabud-bor-vurderes-1.13928875
 7. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/helse-og-medisin/fikk-betalt-av-vaksineprodusent/a/167501/
 8. https://www.drugwatch.com/vioxx/
 9. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/svineinfluensa/pengene-for-influensavaksine-er-snart-tjent-inn-igjen/a/587776/
 10. https://www.dagbladet.no/nyheter/legemiddelgigant-far-milliardbot-for-svindel/63237254
 11. http://www.rbnett.no/ntb/utenriks/article10145495.ece
 12. https://e24.no/lov-og-rett/britisk-oekokrim-starter-korrupsjonsetterforskning-av-glaxosmithkline/23014276
 13. http://www.bbc.com/news/business-28748558
 14. https://www.nettavisen.no/økonomi/medisingigant-etterforskes-for-korrupsjon/230694.html
 15. https://www.theguardian.com/business/2014/apr/14/gsk-accused-bribing-doctors-poland
 16. https://www.aftenbladet.no/innenriks/i/KGxr6/–Honorar-til-forskningssjef-er-korrupsjon

4 kommentarer »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s