Dr. Kaveh Rashidi mottar penger fra MMR-produsenten Merck. Bør ikke Dagbladet, Aftenposten, Bergens Tidende, TV2 og NRK stille spørsmål om Dr.Rashidis intensjon med å spamme ned media om sin angst for meslinger i Norge? Hva med korrupsjon?

Logos-Vaccine-Collboration-Corruption2-300x300

Ut fra de ulike overskrifter som de nevnte medier har brukt i forbindelse med Dr. Kaveh Rashidis angstrop om meslinger i Norge, kan man trygt kalle Dr Rashidi en søvnløs, nevrotisk, engstelig, paranoid og depressiv lege. Ikke vondt ment, men hvis man forholder seg til overskriftene og tekstene, som feks fra TV2. (1) Her har Dr. Rashidi en religiøs bønn til foreldre for å forhindre sine verste mareritt og i tillegg forhindre sine bekymringer.  i Dagbladet (2) forteller Dr.Rashidi om hvor redd han er for meslinger og for ikke å glemme alt han frykter. Det er i tillegg gitt en rekke med radiointervjuer, hvor Dr. Rashidi fritt frem forklarer sine angstlidelser han sliter med på legekontoret. I tillegg til at Dr. Rashidi får fritt spillerom til å argumentere sine synspunkter om hva vaksinemotstandere bruker som argumenter, blir den balanserte journalistikken borte. Dette kan vel sammenliknes med at en voldtektsforbryter står fritt til å fortelle sine synspunkter og hendelser i media og offeret ikke skal bli hørt eller at stemmen fra offeret ikke kommer frem.

Hva med korrupsjonsfaktoren?

Media har altså brukt en rekke artikler fra Dr. Kaveh Rashidi, men har fremstått som nyttige idioter eller gratispropaganda fra produsenten bak MMR-vaksinen for Meslinger, Røde hunder og Kusma. (Merck). Dr.Rashidi har i fri dressur og med sine angstrop skremt opp en hel befolkning med sin angstnevrose for å bli rammet av meslinger. Tall og argumenter om konsekvenser er som hentet ut fra vaksineprodusentens lobbymanual for å skremme en befolkning og hvor samme produsenter har en såkalt hellig eliksyr i form av vaksine som lover god helse og med en lovnad at man kan leve lykkelig i alle sine dager. Men er det ikke lov til å stille spørsmål hvorfor Dr. Rashidis plutselige selverklærte angstdiagnoser sammen med noen andre tilstander han sliter med på legekontoret, har en sammenheng med at han i 2017 mottok 54 610 kr fra MMR-produsenten Merck? (3)

20190326_161146

Kanskje kan betalingen overføres i betydning om at Dr. Rashidi har utført jobb hos Merck, eller blir betalt for å møte opp på viktige kurs etc. Men av alle farmasøytiske selskap som produserer vaksiner og medisiner, så er det lov å spørre om det er normalt av en lege å motta penger fra en vaksineprodusent som han i tillegg promoterer i form av deres produkt. Korrupsjonsloven er ganske streng i forhold til at Dr. Rashidi benytter sin autoritet med å promotere en vaksine fra et selskap han har mottatt penger fra. Korrupsjon kan kategoriseres som:

Korrupsjon (utledet fra å korrumperelatin corrumpere) er å bestikke eller motta bestikkelser, i form av penger, gaver eller tjenester, for at en person i en maktrolle skal gi en annen person fordeler utenom reglene. Transparency International beskriver korrupsjon generelt som «misbruk av makt i betrodde stillinger for personlig gevinst».[1]

Korrupsjon skjer når en person i en betrodd stilling eller verv, privat eller offentlig, setter ansvaret og forpliktelsene som er knyttet til stillingen eller vervet til side og misbruker makten som ligger i stillingen eller vervet, og ved dette oppnår enten en privat fordel eller belønning, eller urettmessig tilstreber en fordel til egen organisasjon eller firma. Dette er definisjonen på korrupsjon fastsatt av Næringslivets Hovedorganisasjon i Norge.

Media burde heller latt Dr.Rashidi få lov til å forklare seg samt ettergå de betalingene han har mottatt. For en leser som ser at en stakkars lege sitter på et legekontor med angst, mareritt og frykt for at noen dør her i Norge av meslinger, tross av at det ytterst sjelden forekommer dødsfall av meslinger. I Norge perioden 1969-1983 var det i snitt 1,5 dødsfall per år. Statistikken forteller ikke hvilken helsetilstand de som døde var i, før meslingesykdommen.

Og om Dr.Rashidi har sine angst og søvnvansker over et skrekkscenario i en slags hypotetisk verdensbilde hvor 1 pasient i Norge skal dø av meslinger, så har jeg som vaksinekritiker heller medfølelse for de 500 stakkars menneskene som hvert år tar livet sitt. Jeg har medfølelse og føler med de etterlattes familie til de 10.800 menneskene som dør av kreft hvert år, eller ca 150 døde i trafikken. (5) Hva med de stakkars pasientene som dør hvert eneste år av feilbehandling av leger? min frykt er at leger med angstpsykoser skal skrive ut feil medisiner eller amputere feil fot, glemme en saks etter kirurgi og at flere tusen mennesker dør pga legens sløvhet og høy neseføring når de har en trang til å titulere seg for å fremstå som en medisinsk yppersteprest i landets media.

 1. https://www.tv2.no/a/10334185/
 2. https://www.dagbladet.no/nyheter/et-sporsmal-om-tid-for-liv-gar-tapt/70846988fbclid=IwAR3T1SIS6ZUgBfT5urscRZgFfzum0M1OehCcFYY5TWKRF3jV8Z2eCp_Ik1Y
 3. https://www.dagensmedisin.no/artikler/2018/10/11/sok-i-utbetalingene-fra-legemiddelindustrien/
 4. https://no.wikipedia.org/wiki/Korrupsjon
 5. https://www.aftenposten.no/norge/i/n0oJ/De-fem-vanligste-dodsarsakene-i-Norge

5 kommentarer »

 1. Myter om vaksiner

  Folkehelseinstituttet fremstår nå nærmest som en parodi på seg selv. I et oppslag på Dagbladets nettsider, (28.03.2019) blir det advart om at det er sterk mistanke om meslinger hos en innbygger i Nes kommune i Akershus, med arbeidsplass i Oslo. Togpassasjerer på strekningen blir derfor advart om fare for meslingsmitte. Man må begynne å lure på hva som foregår oppe i hodet de ansatte ved FHI. De oppfører seg nærmest som tanketomme roboter. Instituttet har ved hjelp av aviser, som Dagbladet og Aftenposten, klart å skape en harmløs barnesykdom, som meslinger, om til en livstruende pest.
  Problemet er at mytene om at vaksiner er helsefremmende og beskytter mot alvorlige sykdommer, er så sterkt grunnfestet i den kollektive bevissthet at det for all del ikke skal herske tvil om deres nytte og effektivitet. Man skal også huske at for vaksineprodusentene er vaksinasjon en milliardindustri og at det er mange som har mye å tape dersom vaksinasjonsprogrammet skulle bli trappet ned.
  Problemet med informasjon rundt vaksinasjon, er at det er stort sett bare er de meninger som støtter vaksinasjon, som kommer til orde.
  Det er et ubestridelig faktum at dagens barn er sterkt vaksinerte og likevel merkbart mer sykelige nå enn tidligere. Man skulle tro at dette var et sak som fortjente større oppmerksomhet i media, men det temaet er tydeligvis ikke interessant nok, så i stedet kjører TV og dagspressen på med det ene propaganda innslaget etter den andre om hvor viktig det er med vaksiner.
  Det kan virke som om det eksisterer en slags passivitetskultur i media, hvor journalister ikke lenger blir belønnet for å drive kritisk og granskende journalistikk, og det forventes det vel heller ikke at de skal gjøre uansett, så derfor velger de den lettvinte løsningen og skriver historier om vaksiner som følger de redaksjonelle retningslinjer og helsemyndighetenes anbefalinger.
  Og skulle det bryte ut en mindre meslingepedemi, noe sted, så kan man være sikker på at det er de uvaksinerte som blir kritisert og utpekt som syndere, men ofte er de som har blitt vaksinert som blir smittet. Konklusjonen må bli at vi ikke har en fri og uavhengig presse i dette landet. Den lar seg styre av FHI, som igjen styres av WHO, som igjen er en underavdeling av den farmasøytiske industri. Mao. det hele er fullstendig gjennomkorrupt og falskt. Fake news er hva norsk presse har degenerert til.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s