Hjelp!!! 70% KAN bli corona-smittet i Norge. VG med falske nyheter/oppdikta nyheter. Hvor er faktasjekkerne?

thanks-to-fox-news-lying-to-stupid-people-is-simple-33800238

Oppslagene i media den siste måneden ser ut som en redaksjonell konkurrerende overskriftkrig for å fange leserens oppmerksomhet og for å bidra til å øke frykten hos de samme (unnskyld ordtaket) idiotene, som blokkerer nødnummeret 113 for at de er litt snufsete og feber og tror det er corona-viruset som har angrepet Andre i samme kategori, som tømmer alt av hermetikk i tilfelle dommedag og de som tømmer lagre for munnbind for å tro at de sikrer seg mot virus. En gratulasjon til VG for at de mest sannsynlig har påført en eller annen sitt dødsfall ved feks hjerteinfarkt, astmaanfall, hjemmeulykke osv ved å spre falske nyheter hvor ansvarlig Redaktør Gard Steiro har godkjent «krystallkulejournalistikk» som våpen for å vinne leserens interesse.

Tilbake til artikkelen i VG: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/0n7xxB/folkehelseinstituttet-70-prosent-kan-bli-corona-smittet-i-norge?fbclid=IwAR36SMyHpFkWCc9r9B9H5Nwr-ppkC9rpfYq-GWmRJNKJoTsWnhyqU1gXfX0

21 mars 2017 ble det offentliggjort at NRK, VG og Dagbladet inngikk et ikke-kommersielt samarbeid. Samarbeidet var ment å motvirke feilinformasjon, enten den er bevisst eller utilsiktet, ved å faktasjekke det offentlige ordskiftet og avdekke falske nyheter. Senere gikk de de fleste mediehus inn med samarbeid og inngikk i 2018 også et samarbeid med Facebook, for å kontrollere nyhetsstrømmen som ble publisert på det sosiale nettverket. Altså eierne av Faktisk.no, skal kontrollere nyhetsstrømmen og har i tillegg klart å opparbeide seg avtaler hvor de kan slette, blokkere samt fjerne innhold som ikke er politisk korrekt eller som har en annen sannhet enn hva VG, NRK og Dagbladet har om vinklingen i journalistikken.

Hvor har da VG hentet sine «fakta» om at 70 % nordmenn kan bli smittet av corona-viruset? Folkeheleinstituttets O’store pandemibaron, selveste Preben Aavitsland. Mest kjent for å være den som skremte ca 2 millioner lettlurte nordmenn til å ta svineinfluensavaksinen i 2009 med sine «krystallkulespådommer» om ulike skrekkscenarioer som «KUNNE» oppstå hvis vi ikke fikk vaksinert hele befolkningen i Norge med den plutselige nye oppståtte vaksinen mot H1N1 (svinevirusinfluensaen), og som takk for at noen lettlurte individer valgte å stole på den skremsel som samme media kjørte den gang, har Norsk Psientskadeerstattning mottatt 801 søknader for skader og betalt ut 350 millioner kr til ofre, som har orket å ta den kampen. Hvor mange som ikke orker og som aldri vil få erstatning er garantert mye høyere. https://www.npe.no/no/Om-NPE/aktuelt/ti-ar-med-erstatninger-etter-vaksine-mot-svineinfluensa/

Men over til 70 % corona-smittede nordmenn. Hva og hvordan klarer VG å komme frem til 70 %? Journalist Svein Arne Buggeland må enten ha skrevet artikkelen i fylla eller glemt å faktasjekke grunnlaget for tallene. At Overlege ved Folkehelseinstituttet Preben Aavitsland sitter å slenger ut tall fra 20 % til 70% burde vært følt opp med et kontrollspørsmål hvor han henter dette. I intervjuet gjør Preben Aavitsland også det ganske klart at man vet ikke. Så tallene som er oppgitt er basert på spådom, eller oppdiktet journalistisk påstand uten hold i virkeligheten. Hvis VG og andre medier skal få bruke sitt journalistiske verktøy til å spre frykt med fantasier og uten journalistisk dekning samt drive Faktisk.no, så er jeg redd vi får en ganske ensidig formidling av virkeligheten i årene fremover.

12065972_157694617919093_8364795922648694723_n

Bare for å forklare at VG driver med spådom og ikke journalistikk. Her fra en Harvard-professor som spår at Corona-viruset vil ramme 40%-70 % av jordens befolkning. https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/EW99xG/harvard-professor-tror-ikke-utbruddet-lar-seg-stanse

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s