2400 Leger og annet helsepersonell i en lukket Facebook-gruppe vil ha strengere tiltak mot Corona-virus. Min anbefaling, skaff dere ny jobb. Dere er alle en skam for legeyrket og helsevesenet.

kick-em-out

I Norge er det Folkehelseinstituttet som har jobben med smittevern, rapporteringssystem, følge opp epidemiske/pandemi-situasjoner og er WHO norske bidragsyter for situasjon rundt smittsomme sykdommer i Norge. Råd og rapportering til norske Helsemyndigheter gies også fra Folkehelseinstituttet.

I panikken rundt et Corona-virus utbruddet, har en gjeng med hysteriske og krakilske leger, dannet en egen lukket Facebook-gruppe, som minner om et selvskadingsforum for leger og helsepersonell som av en eller annen merkelig grunn burde vært diagnostisert som nevrotiske og angstlidende helsepersonell uten bakkekontakt. Kriteriet for å slippe inn i gruppen er at man har en underliggende angstsykdom for Corona-virus og om du er så uheldig å være lege eller helsepersonell som fremdeles har bakkekontakt og er symptomfri og ikke har den angsten som sprer seg som en pandemi der inne, ja da blir du kastet ut, for dette skal ikke diskuteres eller være et sted for meningsutveksling. Denne gruppen blir da et sted hvor angstnevrotikerne kan drive med spådommer om ulike grusomme scenarioer og dommedag for menneskeheten. Gruppen mener også at Folkehelseinstituttet tydeligvis mangler kunnskap og ikke er til å stole på i forhold til tiltak de har anbefalt for det norske folk. Og ikke minst minner opptakskravet om at inspirasjonen er hentet rett ut av kommunismen og at den kinesiske modellen absolutt er best.  https://www.dagbladet.no/nyheter/norske-leger-uenige-med-fhi/72264413

Kjære dere lidende leger og annet helsepersonell som sitter å gråter og er redde inne på deres lukkede Facebook-gruppe. Her er noen varme tanker og en gratis gruppe-konsultasjon fra en som fremdeles har plantet føttene på jorden. Dere skal alle vite at vi vanlige dødelige, har stor sympati for angsten dere viser. Vi har for lengst innsett at mennesker vil dø og at dere ikke kan redde alle sammen. Dere bør slippe å tenke på at dere skal sortere mennesker for å prioritere hvem som skal få leve og hvem som skal få dø. Mulig dere er midlertidig ute av stand til å tenke rasjonelt, med det massive og ensidige fokus fra media, hvor antall døde, smittede og friske følges opp flere ganger daglig. Når man leser slikt blir man også preget av alvoret i stundens alvor. Et godt råd før vi fortsetter denne gode dialogen og konsultasjonen vi har her, er å åpne opp bøkene som omhandler biologi og immunologi. (Nå er dere flinke). Jeg regner med at dere aller har rukket å skumlest og oppdatert kunnskapen som er et krav for å få medisinsk embetseksamen. Nå som kunnskapen er oppdatert, ville det vært fint om dere ser på nytt det som journalister har indoktrinert dere med av nyheter og ser sammenhengen mellom den angsten og frykten du føler sammen med den grunnleggende kunnskapen du innehar om emnet. Ta f.eks den retorikken som journalister bruker og gå tilbake på din egen kunnskap og bruk hjernen forsiktig hvor du analyserer de opplysningene media gir til leseren og sammenlikne med de fagbøkene du har studert. Nå synes jeg allerede jeg merker avspenning og at gruppen er blitt roligere. En journalist eller media sammen, bruker selvfølgelig dødsfall for å nå leseren. (ikke åpne bøkene om psykologi er du snill) . Ser man nøye, så opplyses det at i Norge har vi 7 corona-døde per dags dato. Det du får inntrykk av, er selvfølgelig at det viruset covid-19 har drept alle sammen. Her kan man drive en tolkning som er viktig i legeyrket og evaluere opplysningen. Døde pasienten av covid-19 eller døde pasienten med covid-19? Hadde pasientene som døde en annen underliggende sykdom, som gjorde pasienten ekstra sårbar, uavhengig hvilken type virus eller bakterie pasienten fikk.

Det norske folk forstår at dere i utgangspunktet har tatt jobben for å hjelpe mennesker, lindre plager, lindre smerter og gjøre det beste som er mulig for hver enkelt pasient. Men vi mennesker er ikke udødelige og som lege vet vi at når livet nærmer seg slutten, så er det som om kroppen er programmert til å avslutte. Hvis du har glemt hva dødsårsak er, så følger du denne linken til FHI. (1).  Det er greit å vite at de menneskene som har dødd hittil i Norge  med covid-19, har en gjennomsnittsalder på 89 år. De som er døde i Italia med covid-19, har ca 80 år som snitt. Det ser også ut som noen yngre dør med covid-19 og har en underliggende sykdom. Skal man i tillegg se på faktoren som hittil er ukjent, så er det hvor mange som egentlig er smittet. 214 000 mennesker globalt, har hittil blitt diagnostisert med viruset. Et tall som alle med sunn fornuft, forstår er langt langt under reell smittefrekvens. Å være lege eller annet helsepersonell hvor man allerede begynner å få panikk bør heller erstattes med tre dype åndedrag og tenk på sesonginfluensa. Tenk hvor dere var i sesongen 2017-2018, da det i Norge døde 1400 mennesker av sesonginfluensa. Dere hadde 7600 pasienter med påvist influensa som pasienter på sykehus. (per i dag. 102 pasienter med covid-19) 142 092 pasienter fikk diagnostisert influensa og den ukjente faktoren er hvor mange som totalt ble rammet. (2)

Det var nesten like mange influensatilfeller i Norge sesongen 2017-2018, som det totalt hittil er registrert tilfeller over hele jordkloden av corona-virus per dags dato, så frykten er bare tull. Erfaringsmessig vil covid-19 ramme som en normal sesonginfluensa, men pga at det sitter leger å leser ulike aviser som igjen konkurrerer om å ha de mest skremmende overskriftene, så har statsledere rundt om hele verden drevet en konkurranse om å ha de strengeste tiltak for å forhindre smitte. Og mottoet er koste hva koste vil, pga frykten som slike leger i lukkede facebookgrupper klarer å indoktrinere seg selv med og som smitter over til resten av politikere og mennesker i alle samfunnslag. Husk feks at dere som er leger gjør alvorlige blundere noen ganger, som koster menneskeliv og som invalidiserer mennesker pga feil dere gjør. Hadde dere f.eks jobbet som lege i USA så ville dere stått bak anslagsvis 220 000-400 000 dødsfall pga feil gjort av leger og andre helsepersonell. Og som trøst så hadde dere i tillegg vært kategorisert som dødsårsak nr 3. i USA, plassen etter hjerte og karsykdommer. Og mange flere døde enn hva covid-19 vil forårsake. Gjør man om tallene fra USA til Norge, så er leger og helsepersonell årsak til at et sted mellom 3500-6000 mennesker dør av feilbehandling og omtrent samme antall blir invalidisert. Jeg vet at det ikke akkurat er noen trøst at jeg sier at det ser ut som vi har en alvorlig pandemi av feilbehandling gjort av leger og helsepersonell. Men hvis en skal si noe til alle som har fått karantene pga av mistanke om smitte, alle syke som sitter hjemme og er redde, alle næringsdrivende som har stengt, alle store konsern som har permittert og sagt opp mennesker alle konkurser som vil følge med, så ser det nesten mer ut som man burde satt leger og helsepersonell i karantene for å villede politikere og statsledere til å ta idiotiske beslutninger, med uante katastrofale følger for samfunnet. Og logikken bør da være at man burde vel skjermet de mest syke og latt samfunnet fungert som normalt og prøvd å hjelpe de som trenger hjelp. Husk også at når man skal jobbe med basic evidence medicine, så gjelder dette i alle ledd. Man kan ikke ta beslutninger pga av frykt, skremsel eller trusler. Virus og bakterier rammer oss hele tiden og som vi dødelige setter stor pris på er at vi får hjelp hvis vi trenger det, men la oss få slippe leger og helsepersonell som konkurrerer om å brøle høyest om hvor farlig covid-19 er. (3)

F1.medium

Sånn da anser jeg konsultasjonen som ferdig og ønsker alle mine pasienter en fin uke uten angst og hamstring av dopapir. Ikke tenk på penger. konsultasjonen er gratis og det er som vanlig alltid hyggelig å hjelpe en forvirret gruppe leger som akutt trenger råd og veiledning gjennom livet.

  1. http://statistikkbank.fhi.no/dar/
  2. https://www.fhi.no/nyheter/2018/rekordmange-influensasyke/
  3. https://www.bmj.com/content/353/bmj.i2139

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s